Kanal tedavisi sonrasında hekim tarafından tavsiye edilen ağrı kesici spreyler ya da ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır eğer kullanılan ağrı kesici spreyler ya da ilaçlar ağrıyı azaltmıyorsa en kısa sürede diş hekimimize danışabilirsiniz.
Tüp bebek tedavisinde transfer sonrası gebelik belirtileri arasında hafif kanama, meme hassasiyeti ve hafif kramp benzeri ağrılar yer alabilir. Ancak, gebelik varlığını kesin olarak belirlemek için bir beta HCG testi gereklidir.
Başarısız tüp bebek denemeleri ardından, başarısızlığa yol açan nedenler araştırılmalıdır. Tespit edilen sebepler ortaya çıktıktan sonra bir tedavi strategyı yapılmalıdır. Yapılan rutin testler haricinde çeşitli testler de uygulanabilir. Bu testlerden bazıları ise:
Bu nedenle, transfer öncesinde doktorunuz muhtemelen rahim iç tabakasının kalınlığını kontrol edecek ve gerekirse tedavi ayarlamaları yapacaktır.
Ön Hazırlık ve Hormon Tedavisi: Kadının yumurtalıkları uyarılarak daha fazla yumurta üretmesi sağlanır. Bu süreçte hormon enjeksiyonları kullanılır ve yumurta gelişimi ultrason ve kan testleriyle yakından takip edilir.
Başarısız tüp bebek tedavilerinde akla gelen ilk neden, embriyo ile ilgili sorunlardır. Embriyonun yapısında mevcut olan çeşitli bozukluklar ya da sorunlar gebe kalmaya engel teşkil edebilir.
Tüp bebek tedavisinde yumurtaların geliştirilmesi, tedavinin anne adayına ilişkin süreci olarak bilinmektedir. Cerrahi bir operasyon olması nedeniyle dikkatli yapılması gereken bir işlem olarak bilinmektedir.
Şu anda uyuz hastalığına karşı geliştirilmiş bir aşı bulunmamaktadır. Uyuz tedavisi genellikle topikal ve oral ilaçlarla yapılır ve enfeksiyonun yayılmasını önlemek için hijyen önlemlerine dikkat edilir.
Her adım gebelik şansını artworkırmak için kritik bir rol oynar ve aynı zamanda tedavi gören çiftlerin de sabır ve dayanıklılığını gerektirir.
Tüp bebekte kök hücre tedavisi henüz tam anlamıyla kanıtlanmış ve yüksek başarı oranı sunan bir tedavi yöntemi değildir. Yumurta ve sperm oluşumunu tetiklemede ya da endometrium kalınlığını artworkırmada kullanılan kök hücre tedavisinin başarı oranı %10 ila %20 arasındadır.
İyileşme sürecinde destekleyici tedaviler de uygulanabilir. Bu tedavilerin amacı hastanın daha hızlı learn more iyileşmesine propertyımcı olmaktır.
İlaveten tek embriyo nakledilmesine rağmen, %one'in altındaki oranlarda da tek embriyo rahim içinde bölünerek tek yumurta ikizi şeklinde çoğul gebelik gelişmesine de neden olabilir.
Uyuz merhemleri ve uyuz losyonlarını cilde uygulamadan önce iyice cilt iyice temizlenmeli ve kurulanmalıdır.
Bu değişimlere bağlı olarak da spermin yumurtayı dölleme kabiliyeti azalmakta ve embriyoların read more here kalitesinde ve genetiğinde bazı bozulmalar oluşmaktadır.